دوشنبه ۰۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۴:۵۷

خبرهای متنی

ایران

عکسهای خبری

Developed by JoomVision.com

گیلانشاه خالدار پرنده ایی نایاب

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین

حیواناتی با اندام مصنوعی

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین

سوسن های چلچراغ در تیلا کنار عباس آباد

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین

رخداد چرنوبیل

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین

زاغ بور پرنده یک میلیون دلاری

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین

پرندگان مهاجر در تالاب گمیشان

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین

آخرین بازمانده درنا در ایران

زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین زمینی؛وبگاه پژوهشی دوستداران حفظ زیست بوم زمین
برنامه دوبی، شارجه و ابوظبی برای حذف کیسه های پلاستیکی | چاپ |
سایر کشورها - زباله
شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۲۱:۲۵

مسئولات وزارت محیط زیست و آب امارات متحده عربی می گویند که برنامه ای دارند تا در این کشور از سال 2013 به بعد، دیگر از کیسه های پلاستیکی استفاده نشود.
به گزارش خبرنگار سبزپرس، مسئولان این وزارتخانه اعلام کرده اند که برنامه «امارات بدون کیسه های پلاستیکی» را از سال 2010 به اجرا گذاشته اند و تا پایان این برنامه در سال 2013، استفاده از کیسه های پلاستیکی به حداقل خواهد رسید. این وزارت خانه اعلام کرده که سالانه یک میلیارد و 600 میلیون کیسه پلاستیکی در مراکز خرید امارات در امیرنشین های دوبی، شارجه و ابوظبی مورد استفاده قرار می گیرد. 85 درصد از این مقدار که برابر با 130 هزار تن پلاستیک است، به چرخه بازیافت سپرده شده و محصولات جدید از آن تهیه می شود.
با این حال مقامات وزارت محیط زیست و آب امارات می گویند که 15 درصد مابقی که وزنی معادل 20 هزار تن دارد دور ریخته می شود و موجب آلودگی محیط زیست و تاثیر بر محیط زیست دریایی می شود.
آنها می گویند که این کیسه های پلاستیکی که جمع آوری نمی شوند، در طبیعت رها شده و سر از معده پرندگان و سایر حیوانات خشکی زی، ماهیان و لاکپشت های دریایی در می آورند و از طرف دیگر بر اتلاف آبسنگ های مرجانی سواحل امارات نیز تاثیر می گذارند.
برنامه ای که امارات متحده عربی تدوین کرده شامل سه بخش است. اولین بخش آن اطلاع رسانی عمومی درباره خطرات کیسه های پلاستیکی است. بخش دوم معرفی و تولید جایگزین های این کیسه ها است و بخش سوم نیز تهیه و تصویب قوانین جلوگیری از کیسه های پلاستیکی است.
آنطور که مقامات این وزارتخانه می گویند، این برنامه هم اکنون در مرحله دوم یعنی معرفی محصولات جایگزین کیسه های پلاستیکی است. این وزارت خانه می گوید که کیسه های پارچه ای با دوام و ارزان قیمتی را تولید کرده که جایگزین مناسبی برای کیسه های پلاستیکی هستند و قرار است به زودی روانه بازار شوند. آنها می گویند مراکز تجاری که در حذف کیسه های پلاستیکی با وزارت محیط زیست همکاری کنند نیز تشویق خواهند شد.

کیسه پارچه ایی

با این حال مشاهدات خبرنگار سبزپرس از شهر دوبی نشان دهنده آن است که تبلیغات زیادی در حال حاضر در این شهر برای حذف کیسه های پلاستیکی وجود ندارد و مراکز خرید و فرودگاه این شهر کماکان با همان روش های پیشین خود کیسه های پلاستیکی را توزیع می کنند.
بررسی میدانی در سه مرکز خرید مهم دوبی (مراکز «امارات»، «دوبی» و «دیرا») نشان داد که هنوز قریب به اتفاق فروشندگان و مدیران فروشگاه ها اطلاعی از این طرح ندارند.
مدیر یک فروشگاه بزرگ کتاب در مرکز خرید دوبی (Dubai Mall) درباره این طرح به خبرنگار ما گفت: هنوز دستوری به ما ابلاغ نشده تا از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنیم. اما اگر این اتفاق بیافتد بسیار خوب است.
مسئولان چند فروشگاه پوشاک نیز با پاسخ های مشابهی از این طرح ابراز بی اطلاعی کردند.
با این حال مدیر یک فروشگاه اسباب بازی که خرید مشتریان خود را در کیسه های کاغذی ارائه می کرد، گفت: درباره این طرح یک بار در روزنامه مطلبی خواندم اما هنوز در این باره از طرف وزارت محیط زیست چیزی به ما نگفته اند. شرکت ما یک شرکت اروپایی است و در تمامی فروشگاه های خود کیسه های کاغذی توزیع می کند و ما هم به همین دلیل این کار را انجام می دهیم.
از سوی دیگر توزیع کیسه پلاستیکی در فروشگاه های امارات و حتی مرکز خرید فرودگاه دوبی امری رایج است. تا جایی که فروشندگان برای هر خرید کوچک، یک کیسه پلاستیکی به مشتریان خود اهدا می کنند.
اما مقامات اماراتی کماکان امیدوارند که تا سال 2013 مصرف کیسه های پلاستیکی را در این کشور به حداقل برسانند.
گفته می شود که سالانه در جهان بالغ بر 500 میلیارد کیسه پلاستیکی خرید تولید می شود که بخش اعظمی از این کیسه ها تنها یکبار استفاده می شوند و دور انداخته می شوند. هرچند که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، این کیسه ها به چرخه بازیافت سپرده می شوند، اما در بسیاری از کشورها (خصوصا کشورهای آسیایی و افریقایی) بخش عمده این کیسه ها دور انداخته می شوند و محیط های طبیعی را آلوده می کنند.

 

اضافه‌ كردن نظر


کد امنيتي
باز خوانی تصویر امنیتی

حقوق این وبگاه محفوظ  است و استفاده از نوشته های آن با نگاشتن نام این وبگاه منعی ندارد